Kunststof spuitgieten

Zoekt u een specialist in kunststof spuitgieten? U bent bij ons aan het juiste adres, wij hebben meer dan 35 jaar ervaring met het spuitgieten van kunststof producten. We werken altijd volledig op maat, waardoor we ook wel spreken van custom moulding. We realiseren het complete proces vanaf het ontwerp van de matrijs tot aan de realisatie van het product, waardoor we u uitstekend kunnen adviseren over wat er mogelijk is. We kunnen kunststof spuitgieten en beschikken over een eigen matrijzenmakerij, waardoor we u uitstekend van dienst kunnen zijn.

Neem vrijblijvend contact op

Kunststof korrels

We maken voor het kunststof spuitgieten gebruik van kunststof korrels. We smelten deze tot een viskeuze massa, waarmee we de mogelijkheid hebben om het te bewerken op de wijze die u wenst. We zullen de massa onder hoge druk inspuiten in een matrijs, zodat de holte (of caviteit) zorgt voor de vorm waar u gebruik van wenst te maken. Vervolgens koelen we het kunststof, zodat dit zal stollen en u het gewenste product ontvangt. Kunststof spuitgieten is een van de meest bekende methoden om kunststof voorwerpen te creëren, waar we een uitgebreide ervaring mee hebben.

Toepassingen van spuitgieten

Uiteraard zijn er tal van toepassingen mogelijk op basis van het kunststof spuitgieten. Gaat het u om een complex of aan de andere kant juist relatief eenvoudig product? Houd er rekening mee dat het maken van een matrijs relatief hoge kosten met zich meebrengt, waardoor kunststof spuitgieten vooral geschikt is voor grotere productieaantallen. Heeft u zelf een matrijs die we kunnen gebruiken? We hoeven deze in dat geval niet apart voor u te produceren. We kunnen kunststof spuitgieten inzetten voor onder andere uw verlichting, de verwarming, het sanitair of binnen de wereld van automotive, high-tech, elektronica en de horeca. Wat dat betreft kunt u er verschillende kanten mee op.

Extrusion of plastic tendon