Spuitgieten

Benieuwd hoe het spuitgieten in z’n werk gaat, hoe we zorgen voor de matrijs of wat u kunt doen om de kosten te drukken? We hebben meer dan 35 jaar ervaring met deze techniek, waardoor we u er uitstekend mee van dienst kunnen zijn en goed over kunnen adviseren. We zorgen ervoor dat u binnen de automotive gebruik kunt maken van het kunststof spuitgieten of u daar in een andere setting op kunt rekenen. We voeren het spuitgieten uit onder hoge druk, om het kunststof vervolgens te laten koelen en de gewenste vorm aan te laten nemen.

Neem vrijblijvend contact op

Hoe werkt het spuitgieten?

Benieuwd hoe het kunststof spuitgieten werkt? We maken gebruik van kunststof korrels, die we smelten tot een viskeuze massa. Op die manier is het mogelijk om er onder hoge druk in iedere gewenste vorm gebruik van te maken. We spuiten de viskeuze massa onder hoge druk in een matrijs. Dankzij onze matrijzen makerij kunnen we u daar zelf mee van dienst zijn. Uiteraard kunt u ook zelf een matrijs aanleveren. Houd er rekening mee dat het produceren van een matrijs behoorlijk prijzig is, wat het spuitgieten vooral goed geschikt maakt voor de productie van grotere aantallen.

Gebruik van een matrijs voor het spuitgieten

We kunnen de matrijs voor u ontwerpen en ontwikkelen, om het spuitgieten mogelijk te maken en te zorgen voor de kunststof producten die u wilt gaan gebruiken. Heeft u zelf al een matrijs die we daarvoor kunnen gebruiken? U heeft op die manier de mogelijkheid om de kosten voor het spuitgieten flink te drukken. We kunnen u vanaf het eerste ontwerp tot aan de uiteindelijke realisatie van dienst zijn. Wat dat  betreft bent u voor spuitgieten bij ons aan het juiste adres, wij zorgen ervoor dat u kunt rekenen op de producten die u voor ogen heeft.

Extrusion of plastic tendon